Yogabeach geeft de volgende soorten yogales

Hatha Yoga

Hatha yoga is de moeder van vele yogastijlen. Een authentieke vorm van yoga waar veel aandacht is voor de adem.. Het is een fysieke vorm van yoga en kenmerkt zich door een afwisseling van in-en ontspanning, kracht en souplesse, beweging en stilte. Het brengt balans in tegenstellingen en zo meer balans in je leven. De hatha lessen van Yogabeach zijn afwisselend en nooit hetzelfde. Het maakt je lichaam en geest sterker en soepeler. Hatha yoga is het totaal pakket: versterken, versoepelen en ontspannen. Saswitha stijl staat voor de opleiding waar Michelle haar diploma heeft gehaald. Saswitha is de oudste yogadocentenopleiding van Nederland.

Asthanga Yoga

Ashtanga is een actieve en dynamische vorm van yoga waarbij en serie oefeningen vloeiend in elkaar over gaan. Ashtanga yoga is een authentieke vorm van yoga waarbij de ademhaling de leidraad vormt voor de opeenvolgende yoga houdingen. Het is een actieve en dynamische vorm van yoga waarbij en serie oefeningen vloeiend in elkaar over gaan. De herhaling van de serie in een behoorlijk tempo zorgt voor het gevoel van meditatie door beweging.

Zwangerschapsyoga

In 12 lessen ga je ontspannen dit nieuwe avontuur tegemoet. Je houd lichaam en geest gezond en soepel met yoga daarnaast wordt er ruim aandacht besteed aan alle aspecten rondom zwanger zijn en bevallen.

Yoga voor kinderen

Yoga is goed voor iedereen, ook voor kinderen. Het leert kinderen zich bewust te worden van zichzelf & hun lichaam. Spelenderwijs leren ze te filteren en te ontspannen in hun dagelijkse leven. Bovendien is kinder yoga ook gewoon leuk!

Restorative yoga

Restorative Yoga betekent letterlijk ‘herstellende yoga’ of ‘vernieuwende yoga’. En hiermee wordt bedoeld dat je met deze yoga het zelfherstellende vermogen van je lichaam aanspreekt. En dit kan hard nodig zijn na of in een periode van fysieke of geestelijke overbelasting. Je lichaam kan veel meer dan je denkt, alleen moet je het wel de rust en oefening geven die het nodig heeft.

Deep Relax

Deep Relax is een combinatie van yoga nidra, pranayma, visualisaties en meditatie. Yoga nidra is een passieve vorm van yoga, waarbij je geen lichamelijke oefeningen uitvoert. Het zorgt er voor dat het stressniveau per direct omlaag gebracht wordt. Het lichaam, de geest en het zenuwstelsel kunnen diep ontspannen. Een sessie yoga nidra staat gelijk aan 3 uur slaap maar met een dieper effect en helpt tegen alle stressgerelateerde ziekten.

Yin Yoga

Yin yoga is een rustige vorm van yoga waarbij de yogahoudingen langer worden aangehouden. De houdingen richten zich op de dieper gelegen spieren, bindweefsel en de gewrichten. Bij yin leer je spanning los te laten en leer je je grenzen kennen. Yin geeft ruimte en ontspant.

Yoga Pilates

Het beste van twee werelden met een yoga & pilates combi les! Een unieke stijl van yoga. De les integreert pilates en hatha yoga. Tijdens een les werk je aan het versterken van je buik en rug spieren (core) en verlengen van je wervelkolom gecombineerd met ademhalingsoefeningen en houdingen om je hele lichaam te versterken.

Do In Yoga

DO-IN is een eeuwenoude Chinese bewegingsvorm die beïnvloed is door Japanse shiatsu. Bewegingen, strekkingen, ademhalingsoefeningen en eenvoudige zelf-massages werken in op de meridianen waardoor de energie, ofwel ki, zal gaan stromen. Hierdoor worden afvalstoffen afgevoerd en het zelfhelende vermogen van het lichaam gestimuleerd. Do-In lessen maken je flexibel, geven rust, stabiliteit en een gevoel van vitaliteit.

Vinyasa Yoga

Vinyasa is een actieve vorm van yoga waarbij je soepel van houding naar houding beweegt.. De volgorde van de houdingen is elke keer anders en dat maakt de les afwisselend. De vloeiende afwisseling van oa veel krachtige houdingen creëert lichaamswarmte en heeft een positief effect op lichaam en geest.

Mindful yoga

Mindful yoga is yoga met elementen uit mindfulness waarbij je, ook met behulp van meditatie , bewuster wordt en dieper in contact wordt gebracht met jezelf en het leven in het moment. Mindful yoga brengt je in het moment, je werkt aan je lichaam en je geest en verlaagt je stressniveau

Yoga voor ouderen

Yoga voor ouderen is hatha yoga aangepast aan het ouder wordende lichaam. Dat wil zeggen dat o.a. de gewrichten minder belast worden en een aantal oefeningen worden aangepast. Yoga voor ouderen zorgt ervoor dat het lichaam en de geest de souplesse en kracht behoudt en vergroot. Het leert spierspanning los te laten en dieper te ontspannen.