Yogabeach geeft de volgende soorten yogales


Hatha Yoga

Hatha yoga is de moeder van vele yogastijlen. Een authentieke vorm van yoga waar veel aandacht is voor de adem.. Het is een fysieke vorm van yoga en kenmerkt zich door een afwisseling van in-en ontspanning, kracht en souplesse, beweging en stilte. Het brengt balans in tegenstellingen en zo meer balans in je leven. De hatha lessen van Yogabeach zijn afwisselend en nooit hetzelfde. Het maakt je lichaam en geest sterker en soepeler. Saswitha stijl staat voor de opleiding waar Michelle haar diploma heeft gehaald. Saswitha is de oudste yogadocentenopleiding van Nederland.

Hatha Yoga Flow

Hatha yoga flow is een hatha les waarbij de oefeningen meer vloeiend in elkaar overgaan en de houdingen wat minder lang worden aangehouden waardoor de les dynamischer wordt.


Yoga, adem & meditatie, Saswitha stijl

Een yogales met rustige oefeningen en houdingen met veel aandacht voor de adem. Ademoefeningen (pranayama) en meditatie vormen een vast onderdeel in de les. De adem is de verbindende kracht tussen lichaam en geest. Deze les brengt je meer in balans, geeft je rust en letterlijk en figuurlijk meer lucht.


Yoga voor mannen

Yoga is voor iedereen en dus ook voor mannen. Niet alle mannen vinden het fijn een van de weinige mannen te zijn in de groep en zo is deze groep onststaan. De les speciaal voor mannen is niet heel anders dan de hatha yogales maar de uitvoering van de houdingen is meer aangepast aan het mannelijke lichaam. Zo zijn de mannelijke spieren over het algemeen korter waardoor kleine aanpassingen in houdingen nodig kunnen zijn. Verder wordt aandacht besteed aan het leren los laten van (spier) spanning.


Yoga Nidra

Yoga nidra is een passieve vorm van yoga, waarbij je geen lichamelijke oefeningen uitvoert. Het zorgt er voor dat het stressniveau per direct omlaag gebracht wordt. Het lichaam, de geest en het zenuwstelsel kunnen diep ontspannen. Een sessie yoga nidra staat gelijk aan 3 uur slaap maar met een dieper effect en helpt tegen alle stressgerelateerde ziekten.


Asthanga Yoga

Ashtanga is een actieve en dynamische vorm van yoga waarbij en serie oefeningen vloeiend in elkaar over gaan. Ashtanga yoga is een authentieke vorm van yoga waarbij de ademhaling de leidraad vormt voor de opeenvolgende yoga houdingen. Het is een actieve en dynamische vorm van yoga waarbij en serie oefeningen vloeiend in elkaar over gaan. De herhaling van de serie in een behoorlijk tempo zorgt voor het gevoel van meditatie door beweging.


Yin Yoga

Yin yoga is een rustige vorm van yoga waarbij de yogahoudingen langer worden aangehouden. De houdingen richten zich op de dieper gelegen spieren, bindweefsel en de gewrichten. Bij yin leer je spanning los te laten en leer je je grenzen kennen. Yin geeft ruimte en ontspant.


Yoga Pilates

Het beste van twee werelden met een yoga & pilates combi les! Een unieke stijl van yoga. De les integreert pilates en hatha yoga. Tijdens een les werk je aan het versterken van je buik en rug spieren (core) en verlengen van je wervelkolom gecombineerd met ademhalingsoefeningen en houdingen om je hele lichaam te versterken.


Vinyasa Flow Yoga

Vinyasa flow is een actieve vorm van yoga waarbij je soepel van houding naar houding beweegt.. De volgorde van de houdingen is elke keer anders en dat maakt de les afwisselend. De vloeiende afwisseling van oa veel krachtige houdingen creert lichaamswarmte en heeft een positief effect op lichaam en geest.


Yin Yang yoga

Yin Yang yoga is de ideale mix tussen in- en ontspanining. Actieve yang houdingen wisselen zich af met yin houdingen die langer vast gehouden worden. Zo komt het lichaam fysiek in beweging en tegelijkertijd aan het balanceren van chi, de levensenergie. Yang maakt sterker en flexibeler en yin is gericht op dieper gelegen bindweefsel. Yin en Yang zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, door deze af te wisselen ontstaat een gebalanceerde les voor ieder niveau.


Mindful yoga

Mindful yoga is yoga met elementen uit mindfulness waarbij je, ook met behulp van meditatie , bewuster wordt en dieper in contact wordt gebracht met jezelf en het leven in het moment. Mindful yoga brengt je in het moment, je werkt aan je lichaam en je geest en verlaagt je stressniveau


Yoga voor ouderen

Yoga voor ouderen is hatha yoga aangepast aan het ouder wordende lichaam. Dat wil zeggen dat o.a. de gewrichten minder belast worden en een aantal oefeningen worden aangepast. Yoga voor ouderen zorgt ervoor dat het lichaam en de geest de souplesse en kracht behoudt en vergroot. Het leert spierspanning los te laten en dieper te ontspannen.


Restorative yoga

Restorative yoga is herstellende yoga. Een zachte vorm van yoga waarbij geen sprake is van lichamelijke inspanning. Bij deze yogavorm wordt het zelfherstellende vermogen van het lichaam aangesproken wat bijzonder helend werkt in of na een periode van geestelijke en/of lichamelijke overbelasting. • Warm, gezellig, grappig, duidelijk en passie voor haar vak. Zo is Michelle in mijn hart gekomen.❤️ Op naar nog meer mooie herinneringen maken!

  Nicolette Mittelmeijer
  Noordwijk
 • Michelle haar lessen zijn Goddelijk. Het is haar stem, haar betrokkenheid en de verdieping die ze er in brengt, waardoor ik al ruim 8 jaar fan van haar ben en na iedere les heel blij en ontspannen huiswaarts ga......
  Monique van Reisen
  Noordwijk
 • De lessen van Michelle zijn, voor ieder op zijn eigen niveau, in een activerende flow met ruimte voor ontspanning. Alles gaat heerlijk in elkaar over. Door de afwisseling komt alles aan bod en is elke les een verrassing. Hoe heerlijk is dat!
  Lidy Helsloot
  Delft
 • De yoga lessen bij Michelle op het strand zijn leuk en gevarieerd , heerlijk in de buitenlucht.
  Marie-Louise
  Weert
 

Kennismaken met yoga bij Yogabeach?Meld je hier aan voor een gratis proefles

//]]>