Welkom terug!


Wij zijn super blij jullie nu ook weer in onze fijne studio te mogen ontvangen. Vanaf 5 Juni staat er weer een volledig rooster in onze studio. Naast de dagelijkse lessen op het strand, de lessen in de Yogatuin in Voorhout blijven we ook online voor jullie klaar staan. Tot snel op de mat ! Het yogabeach team

Nieuw: Yogatuin Voorhout


In een weiland, onder hoge bomen en witte wapperende schaduwdoeken waan je je op Ibiza. Een heerlijke plek waar iedereen welkom is voor yoga. Of je nu al lid bent van Yogabeach of niet, of je nu al jaren yoga doet of het nog nooit gedaan hebt, of je nu iedere les mee doet of maar soms, het maakt niet uit. Op deze fijne plek heb je even tijd voor jezelf, te werken aan je souplesse en kracht maar ook aan je ontspanning. Om te zorgen voor jezelf. De abonnementen van Yogabeach zijn geldig voor alle lessen: op het strand , in de yogatuin en online en hopelijk snel ook weer in de studio. De knipkaarten zijn geldig op alle live lessen en betalen per les kan ook.

Ben je moe?Toe aan tijd voor jezelf?


Nu we langzaam onze horizon weer kunnen verbreden, deel ik graag de nieuwe Yogabeach reizen met jullie

De achtergronden van yoga


Dat yoga meer is dan wat rek- en strekoefeningen zullen de meeste van jullie wel weten en hopelijk ook hebben ervaren. Yoga is een manier van leven en de lichamelijke oefeningen , de asana's, zijn maar 1 stap in het 8 stappenplan van de yogaleefregels. Krijg je al gelijk de kriebels als je het woord regels hoort? Ik ook! Deze regels zijn geen regels van wat wel en niet goed is maar meer punten waarvan je je leven lang bewust zou moeten blijven. De komende tijd zullen de docenten van Yogabeach aandacht besteden aan Het achtvoudigpad van Patanjali. Verwacht geen ellenlange theorie lessen want yoga is nog altijd 95% gewoon doen en ervaren maar het is wel leuk, leerzaam en het verdiept je yoga beoefening wanneer je iets van de achtergronden weet. Stap 1 op het achtvoudigpad van Patanjali zijn de Yama's. De Yama's gaan over hoe je je verhoudt ten opzicht van anderen. Het zijn 5 ethische principe's. De eerste is ahimsha en betekent geweldloosheid. Misschien een logisch principe maar hoever ga jij hierin, waar liggen jouw grenzen? En veranderen die grenzen gedurende je leven? Ahimsha is het thema in de lessen de komende week.

Yoga (bij)stress


Vanaf dag één van mijn bijna-burn-out wilde ik op yoga. Ik had zo in mijn hoofd geleefd, dat ik mijn lichaam weer wilde voelen. Yoga kon me daarbij helpen, maar ik wist dat ik het in augustus nog niet kon. Zodra ik de drempel van mijn huis over ging raakte ik in paniek. Op een matje liggen in doodse stilte leek me toen nog geen goed idee.

Yoga International


Meer artikelen en nieuws over yoga vind je op yoga international. Liever lezen op papier? Wordt dan lid van yoga international magazine, een super leuk en informatief blad.