Meer mooie artikelen om verder te lezen:


Welkom Marlies


Armanda heeft besloten Yogabeach te verlaten omdat zij het te druk heeft met haar werk. Vanaf morgen, 3 juli, geeft Marlies Mackaaij Vinyasa yoga bij Yogabeach op woensdagochtend 09.30 uur. Na de enthousiaste reactie's op haar lessen die ze voor mij verving bij Azzurro en van de externe groepen die ze al les gaf vanuit Yogabeach, ben ik heel blij dat Marlies te mogen verwelkomen in het Yogabeach team! Marlies haar vinyasa yoga lessen zijn dynamisch, toegankelijk & een beetje speels. Schrijf je nu in voor haar les op fitmanager!

Je hoeft jezelf niet langer te bewijzen, en dit is waarom


Het is een levenslange strijd als je last hebt van perfectionisme. Het is nooit goed genoeg, wat je ook doet. Dominique leert dat ze zichzelf niet langer hoeft te bewijzen. Mijn haar in de juiste kleur verven. Mijn moeder bellen. Op tijd komen. De rekeningen betalen. Eindelijk die afspraak met vriendinnen inplannen. Elke mail beantwoorden. Groenten eten. Sporten. En dan vergeet ik nog een heleboel dingen die moeten gebeuren en nog goed ook.

De betekenis van adem voor yoga


Asana zonder adem is als de oceaan oversteken in een vaartuig van ongebakken klei.” Een aforisme zoals de yogatraditie er talloze kent. Kort en bondig wordt uitgedrukt hoe belangrijk adem is in yoga. En dat het doen van yogaoefeningen zonder adembeheersing een vruchteloze, zelfs gevaarlijke onderneming kan zijn. ​n de opbouw van de yogahouding is de adem de dragende kracht van de beweging. Je brengt bijvoorbeeld inademend je hand zijwaarts omhoog, langzaam uitademend laat je je hand weer dalen. De beweging wordt licht en geconcentreerd, vol aandacht, zorgvuldig en met een helder bewustzijn.

Yoga (bij)stress


Vanaf dag één van mijn bijna-burn-out wilde ik op yoga. Ik had zo in mijn hoofd geleefd, dat ik mijn lichaam weer wilde voelen. Yoga kon me daarbij helpen, maar ik wist dat ik het in augustus nog niet kon. Zodra ik de drempel van mijn huis over ging raakte ik in paniek. Op een matje liggen in doodse stilte leek me toen nog geen goed idee.

Yoga International


Meer artikelen en nieuws over yoga vind je op yoga international. Liever lezen op papier? Wordt dan lid van yoga international magazine, een super leuk en informatief blad.

//]]>