Meer mooie artikelen om verder te lezen:


Nieuw: yoga met je peuter


Prijzen winnen Heb jij al mee gedaan met de social media win actie? De post op facebook en instagram werden massaal geliked maar om te winnen, moet je wel even aangeven wat je wilt winnen. Dit doe je onder de post. Zo ding je alleen mee naar de prijs (of prijzen) die je het liefste wil winnen. https://www.facebook.com/yogabeach.nl/ https://www.instagram.com/yogabeach.nl/ Mee doen kan tot donderdag 23 januari 16.00 uur. De prijzen worden om 20.00 uur live op facebook bekend gemaakt. Geef je hier op voor een gratis proefles Zelfstudie: Svathyaya Na de feestdagen en het begin van een nieuw jaar gaan we nu weer door waar we gebleven waren op het 8-voudigpad van Patanjali. De 5 yama's hebben we gehad en we zijn nu aangekomen bij de 4e niyama: svathyaya. Svathyaya vraagt je op een eerlijke manier naar jezelf te kijken en jezelf te doorzien. Het vraagt je om zelfreflectie en te leren van je verleden. Zodat je jezelf blijft ontwikkelen. Niet omdat je niet goed genoeg bent want je bent prima zoals je bent maar het mag nooit verzanden in: "zo ben ik nu eenmaal". Vanuit tevredenheid je zelf blijven ontwikkelen dat is wat svathyaya van je vraagt. nieuw bij Yogabeach: YOGGING: Yoga in motion Altijd al willen hardlopen maar lukt het je niet de eerste stap te zetten? Of loop je al maar wil je bewuster lopen, met de juiste adem en de juiste houding? Of doe je al yoga maar wil je nog net even een paar kilootjes kwijt en lekker buiten bezig zijn? Dan is de cursus Yogging ideaal voor jou! De cursus leert je op een zachte mindfulle manier hardlopen. Met een rustige opbouw kun jij na de cursus 5 kilometer hardlopen. De les begint in de studio en daarna een uur lekker naar buiten (ook als het regent) na afloop staat de thee klaar in de studio. Centraal staat in de cursus het leren luisteren naar je lichaam, looptechnieken, juiste adem & ademoefeningen & yoga. De cursus wordt gegeven door Belinda. Belinda is in de studio al bekend als yin yoga docent. Daarnaast heeft Belinda al vele groepen begeleidt in hardlopen. Je bent in goede handen De cursus bestaat uit 10 lessen van 1,5 uur en je schrijft in voor de volledige cursus (niet per losse les) De cursus start op donderdag 13 februari van 09.00 tot 10.30 uur. Per week ontvang je een motiverende app met een training voor die week (1 x p.w. zelf trainen) Kosten: €125. Met lopend abonnement: €75 Koop de cursus in fitmanager en wacht niet te lang. Er zijn 12 plaatsen.

Nieuw: yoga met je peuter


Er komen drukke en spannende tijden aan! Sinterklaas vertrekt al weer bijna vanuit Spanje en de kerstversiering kan al weer gekocht worden. Drukke tijden voor ouders en spannende tijden voor kleintjes. Heel fijn, als een oase in al die drukte, om samen op woensdagochtend naar yoga te gaan. Samen bewegen & samen ontspannen is niet alleen heel leuk maar verdiept ook de band en brengt meer balans. De lessen zijn op woensdagochtend van 10.30 uur tot 11.15 uur en starten op 6 november. Het is een serie van 7 lessen en laatste les is op 18 december. Je schrijft je in voor de hele serie. Wanneer je al een abonnement of knipkaart hebt kun je deze lessen hier ook mee volgen (wel de hele serie) Wanneer je nog geen lessen volgt bij Yogabeach kun je ook voor alleen deze serie kiezen voor €79

Ben je moe?


Heb jij ook geen zin meer om s'avonds de deur nog uit te gaan? Ben je moe en een beetje lusteloos? Echt, je bent niet de enige! Het is de tijd van het jaar. Het is goed en natuurlijk om mee te bewegen met de seizoenen maar blijf alert en laat het je niet in de greep krijgen. Wanneer je blijft toegeven aan die lusteloosheid ga je je niet energieker voelen. De verleiding is groot maar uiteindelijk voel je je beter wanneer je die bank af komt, op je fiets springt en een yogales komt volgen. Activeer jezelf met asthanga & vinyasa of kom tot rust met yin en restorative of activeer je lichaam en ontspan je geest met hatha en yin & yang. Kortom; kom in actie om je beter in je vel te voelen, je energieker te voelen. Wist je dat je dan ook minder vatbaar bent voor ziekte & verkoudheid?

De achtergronden van yoga


Dat yoga meer is dan wat rek- en strekoefeningen zullen de meeste van jullie wel weten en hopelijk ook hebben ervaren. Yoga is een manier van leven en de lichamelijke oefeningen , de asana's, zijn maar 1 stap in het 8 stappenplan van de yogaleefregels. Krijg je al gelijk de kriebels als je het woord regels hoort? Ik ook! Deze regels zijn geen regels van wat wel en niet goed is maar meer punten waarvan je je leven lang bewust zou moeten blijven. De komende tijd zullen de docenten van Yogabeach aandacht besteden aan Het achtvoudigpad van Patanjali. Verwacht geen ellenlange theorie lessen want yoga is nog altijd 95% gewoon doen en ervaren maar het is wel leuk, leerzaam en het verdiept je yoga beoefening wanneer je iets van de achtergronden weet. Stap 1 op het achtvoudigpad van Patanjali zijn de Yama's. De Yama's gaan over hoe je je verhoudt ten opzicht van anderen. Het zijn 5 ethische principe's. De eerste is ahimsha en betekent geweldloosheid. Misschien een logisch principe maar hoever ga jij hierin, waar liggen jouw grenzen? En veranderen die grenzen gedurende je leven? Ahimsha is het thema in de lessen de komende week.

Yoga (bij)stress


Vanaf dag één van mijn bijna-burn-out wilde ik op yoga. Ik had zo in mijn hoofd geleefd, dat ik mijn lichaam weer wilde voelen. Yoga kon me daarbij helpen, maar ik wist dat ik het in augustus nog niet kon. Zodra ik de drempel van mijn huis over ging raakte ik in paniek. Op een matje liggen in doodse stilte leek me toen nog geen goed idee.

Yoga International


Meer artikelen en nieuws over yoga vind je op yoga international. Liever lezen op papier? Wordt dan lid van yoga international magazine, een super leuk en informatief blad.

//]]>