Meer mooie artikelen om verder te lezen:


Nieuw: yoga met je peuter


Er komen drukke en spannende tijden aan! Sinterklaas vertrekt al weer bijna vanuit Spanje en de kerstversiering kan al weer gekocht worden. Drukke tijden voor ouders en spannende tijden voor kleintjes. Heel fijn, als een oase in al die drukte, om samen op woensdagochtend naar yoga te gaan. Samen bewegen & samen ontspannen is niet alleen heel leuk maar verdiept ook de band en brengt meer balans. De lessen zijn op woensdagochtend van 10.30 uur tot 11.15 uur en starten op 6 november. Het is een serie van 7 lessen en laatste les is op 18 december. Je schrijft je in voor de hele serie. Wanneer je al een abonnement of knipkaart hebt kun je deze lessen hier ook mee volgen (wel de hele serie) Wanneer je nog geen lessen volgt bij Yogabeach kun je ook voor alleen deze serie kiezen voor €79

Ben je moe?


Heb jij ook geen zin meer om s'avonds de deur nog uit te gaan? Ben je moe en een beetje lusteloos? Echt, je bent niet de enige! Het is de tijd van het jaar. Het is goed en natuurlijk om mee te bewegen met de seizoenen maar blijf alert en laat het je niet in de greep krijgen. Wanneer je blijft toegeven aan die lusteloosheid ga je je niet energieker voelen. De verleiding is groot maar uiteindelijk voel je je beter wanneer je die bank af komt, op je fiets springt en een yogales komt volgen. Activeer jezelf met asthanga & vinyasa of kom tot rust met yin en restorative of activeer je lichaam en ontspan je geest met hatha en yin & yang. Kortom; kom in actie om je beter in je vel te voelen, je energieker te voelen. Wist je dat je dan ook minder vatbaar bent voor ziekte & verkoudheid?

De achtergronden van yoga


Dat yoga meer is dan wat rek- en strekoefeningen zullen de meeste van jullie wel weten en hopelijk ook hebben ervaren. Yoga is een manier van leven en de lichamelijke oefeningen , de asana's, zijn maar 1 stap in het 8 stappenplan van de yogaleefregels. Krijg je al gelijk de kriebels als je het woord regels hoort? Ik ook! Deze regels zijn geen regels van wat wel en niet goed is maar meer punten waarvan je je leven lang bewust zou moeten blijven. De komende tijd zullen de docenten van Yogabeach aandacht besteden aan Het achtvoudigpad van Patanjali. Verwacht geen ellenlange theorie lessen want yoga is nog altijd 95% gewoon doen en ervaren maar het is wel leuk, leerzaam en het verdiept je yoga beoefening wanneer je iets van de achtergronden weet. Stap 1 op het achtvoudigpad van Patanjali zijn de Yama's. De Yama's gaan over hoe je je verhoudt ten opzicht van anderen. Het zijn 5 ethische principe's. De eerste is ahimsha en betekent geweldloosheid. Misschien een logisch principe maar hoever ga jij hierin, waar liggen jouw grenzen? En veranderen die grenzen gedurende je leven? Ahimsha is het thema in de lessen de komende week.

Yoga (bij)stress


Vanaf dag één van mijn bijna-burn-out wilde ik op yoga. Ik had zo in mijn hoofd geleefd, dat ik mijn lichaam weer wilde voelen. Yoga kon me daarbij helpen, maar ik wist dat ik het in augustus nog niet kon. Zodra ik de drempel van mijn huis over ging raakte ik in paniek. Op een matje liggen in doodse stilte leek me toen nog geen goed idee.

Yoga International


Meer artikelen en nieuws over yoga vind je op yoga international. Liever lezen op papier? Wordt dan lid van yoga international magazine, een super leuk en informatief blad.

//]]>